ADIYAMAN / KAHTA - Menzil İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Okulumuz 8 C sınıfı öğrencilerinden Selamet Gün Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen afiş yarışmasında 1. olmuştur.

Ara

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında YUNUS EMRELER YAZIYOR-Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması düzenlenecektir.

Ara

May

Okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmeni Merve TÜREN, modern eğitim politikaları ve sistemleri konusunda bir sunum gerçekleştirildi. 22/05/2022 tarihinde 7/B şubesi dersliğinde düzenlenen etkinlikte Finlandiya, İsveç, Hong Kong, Singapur, Japonya ve Güney Kore gibi eğitim alanında ileri olan ülkelerin eğitim sistemleri ve politikaları incelendi. Çalışmaya branş öğretmenlerimiz katıldı.

May

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yunus ÖZIŞIN ve gönüllü öğrencilerimiz 40 Hadis ezberleme etkiliği düzenledi. Okulumuz çok amaçlı salonunda 27/02/2022 Cuma günü düzenlenen etkinliği öğrencilerimiz ilgiyle dinlediler.

May

Türkçe Öğretmenimiz Habip BOYRAZ öncülüğünde öğrencilerimiz "40 Şair 40 Şiir Etkinliği" kapsamında şiir dinletisi düzenledi. Okulumuz çok amaçlı salonunda 24/05/2022 tarihinde yapılan etkinliğe öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

May

Okulumuz rehberlik servisinin öğrencilerimize yönelik çalışmaları devam etmektedir. Rehber öğretmenimiz Fatih BOZKURT tarafından Mayıs ayı boyunca okulumuz 8. sınıf öğrencilerine dikkat ve odaklanmaya yönelik motivasyon çalışması yapıldı.

May

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber başımıza gelmeye başlayan olumsuz durumların doğaya ve insanlığa yansıması da son derece olumsuz olmaktadır. Gelecek nesiller için ve yaşam kalitemiz adına küresel ısınma, orman yangınları, ağaç sevgisi ve çevre bilinci ile ilgili farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planlamaktayız. Bütün bunları yaparken Web-2 araçlarından faydalanmak rol model olarak örnek olmak gibi aksesuarlarımızla projemizi zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Çeşitli sınıf kademeleri ile yaptığımız  bu projemizde küresel ısınma, orman yangınları, ağaç sevgisi ve çevre bilinci ile ilgili kalıcı davranış değişikliği oluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Projemizin rehberliğini Fen Bilgisi öğretmenimiz Elif Avcı yürütmektedir.

Mrt

Okulumuzda akademik başarıyı arttırmak ve öğrencilerimizi Liselere Giriş Sınavına en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan biri de LGS Deneme Sınavlarıdır. 23 Mart 2022 tarihinde yaptığımız deneme sınavına 8. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Deneme sınavı sonucunda başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.

Mrt

Okulumuzda 17/03/2022 tarihinde Berat Kandili Programı düzenlendi. Programıda köyümüz imam hatibi Mustafa DÜLYE, Berat Kandiliinin önemi ve bu gecenin nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili olarak öğrencilerimizi bilgilğendirdi. Programda öğrencilerimliz ilahilerini okudu.

Mrt

Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerinin gelişimine katkıda bulunmak, şiir ve edebiyat alanında iz bırakan sanatçıları ve eserlerini tanımalarını sağlamak amacıyla okulumuzda şiir dinletisi düzenlendi. Etkinlik Türkçe öğretmenimiz Gülcan YILDIRIM öncülüğünde 14 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Ekinlikte görev alan öğrencilerimiz Mevlana, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç hakkında kısa bilgi verip seçtikleri şiirleri okurken diğer öğrencilerimiz de onları ilgiyle dinlediler.

Mrt

Önceki yıllarda yapılan LGS sınavında yüksek puan alarak başarılı olan ve çeşitli okullara yerleşen öğrencilerimizi, sınavlara hazırlanan öğrencilerimizle buluşturduk. 15 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen buluşmada mezunlarımız, öğrencilerimizin merak ettiği konularda açıklamalarda bulundu, sorularını cevapladı.

Mrt

Okulumuzda "BİR AYET ve BİR HADİS" köşesi oluşturuldu. Her hafta bir ayet ve bir hadis seçilmekte ve hafta boyunca burada gösterilmektedir.

Ock

Öğretmenlerimiz Yeni Nesil Sorular ve  Soru Hazırlama Teknikleri konulu çalışmasını yaptı. Rehber öğretmenimiz Fatih BOZKURT öncülüğünde 18 Ocak 2022 tarihinde yapılan çalışmaya branş öğretmenlerimiz katıldı.